Javna agencija RS za varnost prometa je predstavila podatke o varnosti na naših cestah v preteklem letu. Lani je bilo manj prometnih nesreč kot leto poprej, manj je bilo tudi lažjih in huje telesno poškodovanih v prometnih nesrečah. Je pa precej manj spodbuden podatek, da je v 2016 več ljudi umrlo v prometnih nesrečah kot leta 2015.

V lanskem letu posebej izstopa varnost na avtocestah, saj se je tam število mrtvih v primerjavi z obdobjem lani skoraj podvojilo. V letu 2016 posebej prometno-varnostno izstopa mesec januar, ko se je na primorski avtocesti zgodila množična prometna nesreča, v kateri so štirje udeleženci zaradi posledic prometnih nesreč umrli.

STE SE POŠKODOVALI? POKLIČITE 030 300 605 – DENARNA ODŠKODNINA

Vodja Sektorja prometne policije je izpostavil problem pešcev in kolesarjev, ki so kar v polovici primerov povzročitelji prometnih nesreč. V še večji meri so povzročitelji prometnih nesreč tudi motoristi. V letu 2016 je policija sankcionirala kar 9.000 voznikov zaradi alkohola, zasegli so 3.000 motornih vozil večkratnih kršiteljev cestno-prometnih predpisov, tistih, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj in nekaj predelanih motornih koles.

Želite še več uporabnih nasvetov? VŠEČKAJTE NAŠO STRAN

Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja v zvezi s prometnimi nesrečami ali odškodnino nas lahko pokličete na 030 300 605 ali pišete na info@denarnaodskodnina.si