Ste bili udeleženi v prometni nesreči kot pešec? Zahtevajte odškodnino!

/, Nerazvrščeno/Ste bili udeleženi v prometni nesreči kot pešec? Zahtevajte odškodnino!

Ste bili udeleženi v prometni nesreči kot pešec? Zahtevajte odškodnino!

V zadnjem času mediji poročajo o vse več prometnih nesrečah, kjer so udeleženi pešci.Pešci so med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci in so pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil. Veliko nesreč pa se zgodi tudi zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev.

Dnevi v  jesenskih in zimskih mesecih so krajši, vremenske razmere neugodne (megla, dež), kar poslabšjuje vidljivost voznikov avtomobilov, kar pa predstavlja večjo nevarnost za pešce. Zlasti starejši so največkrat žrtve prometnih nesreč, ker so ponavadi oblačijo v temnejša oblačila in s tem so manj vidni, prav tako ne uporabljajo kresničk ali drugih odsevnih predmetov, zato jih vozniki prepozno opazijo, da bi ustrezno ukrepali.

Pešce zato opozarjajo, naj se kljub prižgani zeleni luči na semaforju ali prečkanju ceste na prehodu, vedno prepričajo, da so se ostala vozila tudi dejansko ustavila. Poskrbijo naj, da so vidni: nosijo naj svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo njihovo vidnost, odsevne trakove in kresničke. Upoštevajo naj prometne predpise, cesto naj prečkajo na označenih prehodih za pešce, v semaforiziranih križiščih ob zeleni luči, hodijo naj po pločnikih oziroma ob levem robu vozišča.

Tudi vozniki morajo biti na pešce še posebej pozorni. Odstopijo naj jim prednost, hitrost svoje vožnje naj prilagodijo razmeram in dosledno upoštevajo hitrostne omejitve. Še posebej previdno naj vozijo na območjih, kjer se zadržujejo pešci, v naseljih in pred šolami. Zunaj naselij pa naj vozijo po sredini voznega pasu, da zmanjšajo možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. ste tudi vi žrtev prometne nezgode,  nas lahko pokličete na 030 300 605 ali pišete na info@denarnaodskodnina.si

Objavil |oktober 25th, 2016|Blog, Nerazvrščeno|0 Komentarjev
Pokliči zdaj!