Prihaja čas dopustov, veliko Slovencev pa dopustuje na Hrvaškem. In prav takrat se zgodi, da smo udeleženi v prometni nesreči, katere povzročitelj je tujec. Kaj hitro se znajdemo v neprijetnem položaju, saj ne vemo, kako postopati, da bomo imeli čim manj težav na zavarovalnici.

Že prva težava s katero se oškodovanci srečujejo v primeru prometni nesreči na Hrvaškem je nepravilno ali nepopolno pridobljeni podatki o povzročitelju oz. zavarovanju tujega vozila. V pomoč smo vam lahko tudi pri tem, saj lahko pridobimo podatke preko Slovenskega zavarovalnega združenja.

Oškodovanec mora tudi odvzeti kopijo zelene karte, predvsem v primerih, če gre za vozilo, registrirano v državi, ki ni članica Evropske unije. Kadar oškodovanec ima podatek o tuji zavarovalnici, pri kateri je zavarovan tuj povzročitelj prometne nesreče, lahko hitro in učinkovito uredimo vse potrebno za pridobitev primerne odškodnine.

Prav tako je pomemebno, da pridobimo tudi podatek o pooblaščencu tuje odgovornostne zavarovalnice v Sloveniji, kjer bomo vložili odškodninski zahtevek. Pooblaščenci tujih zavarovalnic v Sloveniji obravnavajo odškodninske zahtevke v slovenskem jeziku in imajo vsa potrebna pooblastila za zastopanje tuje odgovornostne zavarovalnice v postopku poravnave: sprejemajo odškodninske zahtevke slovenskih oškodovancev ter jih obravnavajo v sodelovanju s tujo zavarovalnico.

Pooblaščenec tuje zavarovalnice mora v roku treh mesecev od dneva vložitve odškodninskega zahtevka posredovati utemeljeno ponudbo za poravnavo oziroma utemeljen odgovor zakaj odškdnine nebi izplačal.

Za kakršne koli informacije v zvezi s postopki pridobivanja odškodnine ali samega odškodninskega postopka, nas lahko kontaktirate na brezplačno telefonsko št. +386 (0)30-300-605.